Om SvÝmmeskolen

Hvorfor vælge os, når du overvejer hvilken svømmeklub dit barn skal starte i?

Vi er en svømmeklub med ca. 300 medlemmer. Det børn i alderen 3-14 år. Vi arbejder inden for grupperne Plask & Leg, Begynder, Let øvede og Øvede, samt et hold vi kalder Actionkids. Uanset hvilket hold barnet starter på er vores mål at lære barnet at svømme igennem leg og undervisning på en sjov måde. Vores klub er ikke basseret på konkurrencer, da vores formål udelukkende er at lære børnene at svømme. Dog afslutter vi sæsonen med at svømme om distance mærker. Her kan ALLE være med.

Vi er meget bevidste om sikkerheden i vores klub, og derfor tilbyder vi vores trænere førstehjælpskurser og livredder prøver (bassin prøven). Vi bestræber os på at være mindst 1 træner og 3 hjælpetrænere på hvert hold i Øvebassinet således at der ALTID er en træner på kanten med det overordnede overblik, samt 3 hjælpetrænere i vandet. I 25m bassinet vil der altid være 2 trænere på kanten, eller 1 træner på kanten og 1 i vandet, på den måde kan børnene føle sig mere trygge. Vi lærer selvfølgelig også børnene om sikkerhed når man leger og færdes i en svømmehal sammen med andre.

Hos Frederikshavn svømmeskole varetager vi hvert enkelt barns interesse i undervisningen. Vi fokuserer på, at alle børnene lærer, at svømme i deres eget tempo. Hos os skal vi ikke “nå noget”. Det handler om, at barnet vænnes til, at svømning og leg i vand er sjovt. Dette gør vi ved, at lege øvelserne ind på nybegynder holdene. Når børnene er ved, at have styr på de forskellige øvelser og ligger nogenlunde i vandet, er de klar til at blive udfordret lidt mere og dermed komme over på holdene i det dybe bassin. Her lærer de teknikkerne i de mange forskellige svømmearter og får styr på de sidste ting, så som vejrtrækning og bevægelserne.

Forældredeltagelse

Forældrenes naturlige interesse for at følge deres barns svømmeundervisning ønskes så vidt muligt imødekommet og tilskyndet.
Forældre kan overvære undervisningen “fra balkon” i september måned, derefter henviser vi til klublokalet.
Af hensyn til det samlede holds maksimale udbytte af den enkelte lektion er det imidlertid afgørende, at træneren har svømmernes fulde opmærksomhed og tillades mulighed for at optræde med fornøden autoritet. Forældre må om nødvendigt medvirke hertil ved at “trække sig i baggrunden”.

Bemærk at forældre IKKE må opholde sig i vådområdet i Frederikshavn Svømmehal under undervisning. Denne regel er foranlediget af hygiejniske og sikkerhedsmæssige grunde.
Det er tilladt forældre at bringe og hente børn i forbindelse med undervisning.

Formålet med undervisningen er overordnet 

  1. Eleven skal opnå tryghed og glæde ved at færdes i vandet
  2. Eleven motiveres til at deltage i fysisk og sociale aktiviteter
  3. At eleven sikres de grundlæggende svømmefærdigheder

Vi gør det sammen

Frederikshavn SvÝmmeskole | 9900 Frederikshavn  | Tlf.: 41 27 40 70 | info@svommeskolen.dk